Mijn ervaring met de XC40 Recharge

Gepubliceerd op: 10-03-2022

Opgegroeid tussen benzine en diesel motoren in automobielen zou je het niet verwachten van mij, maar ook ik heb de stap naar een elektrische auto gezet en ik deel graag mijn ervaring met jullie!

Om toch nog een brandstofmotor onder de kap te hebben en volledig stilstand van een lege accu te voorkomen heb ik gekozen voor hybride. De aanschaf van een Volvo XC40 Recharge, een nieuw hoofdstuk in mijn Volvo carrière. 

Middels dit blog neem ik je mee in mijn eerste reis, de auto en de bevindingen die ik daarbij had.

De Volvo occasion waar ik mijn eerste elektrische Volvo tijd mee ga beleven is een XC 40 1.5 T4 Hybride uit het jaar 2021 en heeft slechts 16800 kilometers op de teller. Een geïmporteerde auto uit Duitsland, waarvan ik dus nu de eerste eigenaar in Nederland ben.  

Daar is ie dan, mijn nieuwe maatje. Eerst maar eens volledig opladen.. Dus de stekker (220 V) eraan en via de auto of de app kan ik de oplaadtijd volgen, bijna 4 uur geeft hij aan als laadtijd… Spannend! 

*even later*

YES, batterij volledig geladen, stekker eraf en eens kijken wat het display mijn verteld: “er kan 40 kilometers elektrisch gereden worden”. Dan gaan we dat maar eens doen, rijden maarrrrr…

Al startende mis ik stiekem toch wel het motorgeluid, daarentegen zoeft mijn Volvo heel stil de straten van Boxmeer door, eerlijk is eerlijk.. eigenlijk ook wel weer een bijzonder ervaring.  Na 2 stops heb ik de terugreis naar de zaak weer ingezet en wanneer ik daar arriveer heb ik nog  31 kilometer over van mijn laadtijd. Ik krijg er zowaar een goed gevoel bij :)

Klaar voor een langere rit vertrek ik vol energie van huis, deze rit is ca 120 kilometer. Eens kijken wat er gebeurd. Al vrij snel ga ik van de lokale weg naar de autobaan waar op dat tijdstip 100km/u mag worden gereden, mijn Volvo gaat gewoon elektrisch door behalve bij het oprijden van de autobaan waar ik om extra vermogen vraag. De motor slaat er vrijwel geruisloos bij aan, weer een positieve verbazing erbij, die 3 cilinder doet het verbazend goed. De voorraad meter van de accu telt redelijk snel af en op een bepaald moment ben ik door mijn voorraad heen, niet getreurd de motor neemt het netjes en geleidelijk over. Het begint zowaar een feestje te worden om hierin te mogen rijden!

Dan gebeurd er iets, tijdens het rijden, wat ik niet verwacht had… Terwijl ik rem wordt er energie opgewekt en na elk stoplicht of rotonde kan ik weer elektrisch wegrijden! Wauw, dat scheelt wel enorm in brandstof….   Oke, je moet er wel een beetje op rijden, maar het kan dus wel.. Zo stuur ik lekker door en houd ik mijn meters in de peiling. 

Na deze rit maak ik de balans op, waar ik normaal met een benzine Volvo ongeveer op deze rit 1 liter per 10 kilometer nodig had, heb ik nu een verbruik van 1 liter op ca 20 kilometer… Het gecombineerd rijden werpt dus zeker zijn vruchten af als we kijken naar het verbruik. Nu alleen nog kijken wat de elektriciteitsmeter gaat doen, want eerlijk is eerlijk de stroom is niet gratis……..  

Thuis gekomen zet ik mijn maatje eerst maar weer eens te laden, de accu is 99 % leeg en het opladen duurt dit maal 4,5 uur geeft hij aan, even wachten dus…  

De eindconclusie is dat ik positief verrast ben en een zeer tevreden chauffeur! Er gaan zeker nog meer ritten volgen, dus wie weet tot in een volgend blog!

Daarnaast doen wij dagelijks ons uiterste best om de meest unieke bolides in te kopen. Onze voorraad wisselt regelmatig dus houd onze website in de gaten voor de actuele voorraad! Als je een betrouwbare Volvo occasion zoekt ben je bij ons aan het goede adres

 

Wil je graag eens langskomen bij dé Volvo specialist, een bolide bewonderen of een proefrit plannen? Maak dan een afspraak!


Autobedrijf John Repkes is een echte Volvo specialist. Wij specialiseren ons op een nette selectie Volvo occasions met een helder en traceerbaar verleden. Alle auto's worden door ons gecontroleerd op schadeverleden en een logische nationale auto pas. Onze inkoop van Volvo occasions geschiedt zeer specifiek en onze inkoopkanalen zijn zeer divers, dat is de reden dat wij zeer trots zijn op de mooie auto's die wij aanbieden. Als het volgens de maatregelen weer toegestaan is nodigen wij u graag uit voor een bezoek aan ons Volvo specialistisch bedrijf, bij voorkeur werken wij op afspraak zodat wij de benodigde tijd voor u kunnen inplannen.G-DCJPCFG8YS