De waarde van je bolide behouden

Gepubliceerd op: 21-05-2022

In dit blog wil ik als Volvo occasion specialist je graag meenemen in de keuze die je kunt maken in het onderhouden van je auto.  Er zijn feitelijk twee grote onderscheiden te maken. Het technisch gedeelte en het carrosserie gedeelte. Goed om te weten is dat onderhoud enorm van belang kan zijn voor de waardevastheid van jouw mooie Volvo, of andere bolide. De praktijk leert namelijk dat kopers liever meer betalen voor een wat ouder goed onderhouden exemplaar dan een jonger die uitgeleefd is. Wat kun jij hieraan doen?! 

 

De technische kant

Laten we beginnen met het technische gedeelte. Laat het onderhoud uitvoeren door een erkende garage en zorg dat deze het uitvoert volgens schema, elke solide garage heeft alle mogelijkheden om dit op te zoeken in de diverse databases. Zorg vervolgens ook dat het gedocumenteerd wordt middels facturen of een serviceboekje. Het is erg waardevol voor bijvoorbeeld de verkoop van jouw Volvo occasion. 

 

Onderhoud van carrosserie

Zoals ik al eerder zei is er ook het stukje carrosserie onderhoud. Wanneer je je wagen een tot twee maal per jaar van een goede wax laag voorziet scheelt dat enorm veel in het tussendoor reinigen. Vaak is het dan een kwestie van goed afspoelen, daarna borstelen met een schuim shampoo om vervolgens de carrosserie af te spuiten.  Zo behoud je een mooi blinkende bolide en heb je meteen goed zicht op eventuele beschadigingen. Het beste advies is om dit eenmaal in de veertien dagen te doen. Neem dan ook even de moeite om een stofzuiger ter hand te nemen.  Een schone cabine voelt prettiger toch ?  Verder is het belangrijk om om ramen regelmatig schoon te maken, het helpt je in de avonden of met slechter weer goed zicht te behouden. Wij als Volvo occasion specialist hebben op ons terrein een complete wasstraat met kwalitatief hoogwaardige schoonmaak materialen en ook is er een stofzuiger aanwezig! Op deze manier kun je bij ons mooie Volvo occasions nóg mooier maken. 

 

Vergeet je niet…

Wat vaak vergeten wordt is de kofferbak en motorruimte ook hier heb ik wat tips voor. Houd je kofferbak op orde en kijk ook eens af en toe onder de afdekplaat. Het gebeurd regelmatig dat hier vocht ontstaat en naar verloop van tijd wordt dit een verschimmeld of vochtige plek. Zo nu en dan even kijken en desnoods klep een paar uurtjes open laten om te luchten en te drogen. In de motorruimte verzamelen zich vaak blaadjes en andere vuiltjes die de ventilatie roosters of afvoer gaten doen kunnen verstoppen. Houd dit schoon voor je eigen lucht frisheid in de cabine. 

 

Ook sponningen van alles wat open en dicht kan zijn vaak onderhevig aan vervuiling. Denk hierbij ook aan de afvoer van een evt schuifdak indien aanwezig. Een keer per twee maanden bijhouden scheelt enorm in de ophoping van vuil en viezigheid.  Ik hoop je hiermee enkele nuttige tips te hebben gegeven waarmee je op eenvoudige wijze vele euro’s kunt terugverdienen bij de verkoop van je auto!

 

Wil je graag eens langskomen bij dé Volvo specialist, een bolide bewonderen of een proefrit plannen? Maak dan een afspraak!


Autobedrijf John Repkes is een echte Volvo specialist. Wij specialiseren ons op een nette selectie Volvo occasions met een helder en traceerbaar verleden. Alle auto's worden door ons gecontroleerd op schadeverleden en een logische nationale auto pas. Onze inkoop van Volvo occasions geschiedt zeer specifiek en onze inkoopkanalen zijn zeer divers, dat is de reden dat wij zeer trots zijn op de mooie auto's die wij aanbieden. Als het volgens de maatregelen weer toegestaan is nodigen wij u graag uit voor een bezoek aan ons Volvo specialistisch bedrijf, bij voorkeur werken wij op afspraak zodat wij de benodigde tijd voor u kunnen inplannen.

G-DCJPCFG8YS