Auto onderhouden in tijden van stilstaan

Gepubliceerd op: 09-01-2021

 

Thuisblijven is nog steeds het dringende advies. De corona crisis. Iedereen heeft het erover en we zijn er nog niet klaar mee. Niet alleen wij als mens zijn er de ‘dupe’ van, ook jouw auto leeft een ander leven.. Hoogstwaarschijnlijk staat deze namelijk veel meer stil dan voor de corona crisis. Daarom geven wij als Volvo specialist een paar tips voor het onderhouden van een auto die veel stilstaat:

 1. Banden 
  Een auto die veel stil staat kan een plat vlak op de band krijgen. Verplaats daarom de auto regelmatig en zet de spanning van de banden ca 0,2 bar hoger dan normaal. 
 2. Remmen
  Als een auto veel stil staat en met name in de winterperiode, zal zich een lichte roestvorming op de remschijven van de auto laten zien. Opzich kan dit geen kwaad, maar bij het wegrijden en de eerste paar maal dat de rem gebruikt wordt zult u een schurend geluid horen. Schrik niet meteen maar wacht enkele kilometers af, waarschijnlijk lost het zichzelf op. 
 3. Accu
  De accu van de auto is misschien wel de zwakste schakel in het geheel, door de huidige technologie in de auto wordt er constant uit de accu gesnoept en verzwakt de accu in een rap tempo. De winterperiode doet daar nog eens een schepje bovenop, want de capaciteit vermindert rond het vriespunt in het kwadraat. Het fijnste is natuurlijk een warme stalling, maar dat is niet iedereen gegund. Start daarom de auto om de twee à drie dagen en maak een blokje van ten minste 10 kilometer om de spanning weer op niveau te brengen.
 4. Olie
  De olie van een koude stilstaande auto is dikker en stroperiger. Geef daarom na het starten van de motor de olie de kans om op te warmen. Dit doet u het verstandigst door gewoon rustig weg te rijden en tijdig te schakelen naar de volgende versnelling. 
 5. Spiegels
  Zet de functie van automatisch intrekbare spiegels in de winterdag uit. Wanneer het in de nacht vochtig is en er vorst komt, kan dit ’s morgens tot vervelende taferelen leiden.

  Kijk dat zijn toch mooi wat gratis adviezen van uw Volvo specialist John Repkes. Uiteraard kunt u deze adviezen ook voor andere merken gebruiken. 

 

Stay Strong 

Autobedrijf John Repkes is een echte Volvo specialist. Wij specialiseren ons op een nette selectie Volvo occasions met een helder en traceerbaar verleden. Alle auto's worden door ons gecontroleerd op schadeverleden en een logische nationale auto pas. Onze inkoop van Volvo occasions geschiedt zeer specifiek en onze inkoopkanalen zijn zeer divers, dat is de reden dat wij zeer trots zijn op de mooie auto's die wij aanbieden. Als het volgens de maatregelen weer toegestaan is nodigen wij u graag uit voor een bezoek aan ons Volvo specialistisch bedrijf, bij voorkeur werken wij op afspraak zodat wij de benodigde tijd voor u kunnen inplannen.

G-DCJPCFG8YS