10 winter tips: om onbezorgd weg te rijden

Gepubliceerd op: 01-12-2022

Auto's en het winterse klimaat, niet altijd een gouden combinatie. De koude temperaturen en het vochtige klimaat doen een auto vaak geen goed. Wij, autobedrijf John Repkes, geven je enkele tips om tijdens de winterperiode toch zorgeloos weg te kunnen rijden. Zowel uit ons oog als Volvo occasion specialist, als simpelweg auto lief hebber!

 

1. Handrem
Zet de auto bij het parkeren niet op de handrem. Bij vorst kan deze bevriezen en dan krijg je de auto écht niet meer van die handrem af!

2. Portieren
Smeer de rubbers van de portieren in met talkpoeder of siliconenspray om te voorkomen dat deze vastvriezen. Doe dit voordat het gaat vriezen en niet als de rubbers al vastgevroren zitten.

3. Slot-ondooier
Kom je ’s ochtends bij je auto en is je slot bevroren? Gebruik hiervoor een flesje met ontdooiingsmiddel (Slotontdooier). En een bijpassende tip, bewaar het flesje niet in de auto (knipoog). Niet zeker over welk product je moet aanschaffen? Kom gerust langs, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

4. Voorverwarmen
Het effect van het voorverwarmen van een auto (door hem alvast te starten enkele minuten voordat je gaat) is vaak niet zoals gewenst.  Langzaam rijden is veel effectiever dan vooraf opwarmen ofwel stationair laten draaien. Rijd dus rustig weg en zorg ervoor dat de auto niet meteen hoog in de toeren draait tijdens de eerste kilometers.

5. IJs krabber
Een echte must om in de auto te hebben liggen: een ijskrabber! Dat werkt net wat sneller dan je voorruit krabben met een oude cd of je creditcard. Koop dan zo’n handige krabber met handschoen, dan zit je na het krabben niet met natte, bevroren handen achter het stuur. Krab de ruiten goed schoon, goed zicht is belangrijk! Doe dit bij voorkeur niet met een stationair draaiende motor. Gebruik in geen enkel geval heet water voor het ijsvrij maken van je autoruit. Heet water bevriest zeer snel dus werkt bij de kou volledig averechts. Ook kan de temperatuurschok ruiten doen breken.

6. Deken of doek
Dek de ruiten van je auto af met een doek als het gaat vriezen. Dan hoef je de volgende ochtend alleen maar het dek van de ruit af te halen. Gebruik hiervoor niks wat gaat vastvriezen als het nat wordt  – karton, kranten – want dat gaat je niet helpen.

7. Vocht
Is je auto eindelijk sneeuw- en ijsvrij maar heb je nu nog geen zicht omdat de binnenkant van de ruiten helemaal beslaan, even een zachte doek of zeem erover.

8. Sneeuw
Heeft het flink gesneeuwd? Veeg dan eerst even het pak sneeuw van je autodak. Want anders heb je die bij de eerste goede bocht of het eerste rem moment alsnog op de voorruit liggen en zie je weer niks.

9. Winterbanden
Leg winterbanden onder je auto. Met winterbanden heb je veel meer grip. Zo verkorten ze bij 50 km/u al je remweg op een besneeuwde weg niet met tientallen meters. Met CrossClimates van Michelin kom je ook al een eind in de winter.

10. Eigen verantwoordelijkheid
Kies voor je eigen veiligheid! Als het glad is of het sneeuwt, dan kun je niet altijd zo hard door de bochten als je misschien gewend bent. Mits je een grote, lege parkeerplaats ontdekt, achterwielaandrijving hebt en adrenaline zoekt… (knipoog).

 

En, ben je klaar voor de winter?

Tot ziens bij Autobedrijf John Repkes!

Autobedrijf John Repkes is een echte Volvo specialist. Wij specialiseren ons op een nette selectie Volvo occasions met een helder en traceerbaar verleden. Alle auto's worden door ons gecontroleerd op schadeverleden en een logische nationale auto pas. Onze inkoop van Volvo ocassions geschied zeer specifiek en onze inkoop -kanalen zijn zeer divers, dat is de reden dat wij zeer trots zijn op de mooie auto's die wij aanbieden. Graag nodigen wij u uit voor een bezoek aan ons Volvo specialistisch bedrijf, bij voorkeur werken wij op afspraak zodat wij de benodigde tijd voor u kunnen inplannen. O ja, de koffie staat klaar !

G-DCJPCFG8YS